<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170838" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Агресивен мъ...

Обезщетение иска само едното семейство по казуса с разменените бебета (видео)

21 Март 2023
0 1592

Обезщетение иска само едното семейство по казуса с разменените бебета. Това стана ясно от адвоката на болница “Шейново”.

Към АГ “Шейново” по съдебен ред има заявена само една претенция до момента. Това заяви в “Денят започва” по БНТ Вили Костадинова – адвокат на болницата, в която преди 6 месеца бяха разменени две бебета.

В началото на февруари и март и двете семейства внесоха искове в размер на по 300 000 лева в Софийския градски съд срещу АГ “Шейново”.  

Внесоха втори иск за разменените бебета в “Шейново”

“Може да се спекулира с всяка възможност, но нека изчакаме и видим какво ще каже разследването. Трябва да се провери всяка една версия и възможност. Но така или иначе, категорично, според мен, няма някой, който да може да каже как и кога е станала размяната на бебетата. Към настоящия момент все още тече досъдебно производство как е станала тази размяна. Още повече, че в болницата има много стриктни правила, които се спазват. Ние категорично не можем да твърдим, че размяната е станала в болница “Шейново”. Това коментира Костадинова.

Обезщетение иска само едното семейство по казуса с разменените бебета (видео)
Адвокат Вили Костадинова; Снимка: Скрийншот, БНТ

Към момента на болницата не са наложени наказателни постановления от страна на изпълнителна агенция “Медицински надзор”, добави тя. “Оставки в болницата няма, но бяха предприети действия във връзка с налагане на дисциплинарни наказания на някои служители”, каза още адвокатът на болницата.

В лечебното заведение все още не е постъпил и вторият иск за обезщетение, но според Костадинова това ще стане скоро. Най-вероятно след като бъде администриран от съда. Засега е постъпила само претенция от едното от семействата. То настоява за компенсация за нанесени щети в общ размер от 300 000 лв., разпределени в различни части между членовете на семейството на бебето – двамата родители, по-голямата сестра и дядото. Четиримата ищци искат различна сума като обезщетение – родителите по 120 хил. лв., а дядото и сестрата – по 30 хил. лв.

За случая с двете разменени бебета се разбра в края на декември 2022 г. След направени ДНК тестове бебетата бяха върнати при биологичните им родители на 13 януари.

Обезщетение иска само едното семейство по казуса с разменените бебета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции