<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141510" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои са на...

Обезвреждане на боеприпаси предизвика пожар в гора край Казанлък (видео)

17 Август 2022
0 125

Обезвреждане на боеприпаси предизвика пожар край Казанлък.

Огънят е тръгнал от учебен полигон “Тюлбето”, но заради вятъра е навлязъл в смесена гора и вече бушува в мъглижкото землище. 

Пламъците се издигат на височина от 10 метра, а задушлив дим покрива няколко километровата територия на пожара.

Огънят е в близост до вилна зона.

В потушаването на пожара участват 80 военнослужещи от Втора механизирана бригада с военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Вертолет Ми-17 е излетял в 17:18 часа от авиобаза “Крумово”.

Вижте какво заснеха огнеборци след опустошителен горски пожар в Англия (видео)

До пожара се е стигнало, след като специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност. При унищожаването на боеприпасите на полигона е възникнал пожар, който заради силния вятър и сухите треви се е разраснал в рамките на полигона, уточняват от военното министерство.

Има и втори по-малък пожар край Казанлък. Горят сухи треви в землището на Овощник, южно от пътя Казанлък-Стара Загора. Пожарът за момента е достатъчно далеч от селото и бензиностанциите.

Сухи треви се запалиха и в района на Пазарджишко шосе в Пловдив. Пожар горя и при западния склон на Младежкия хълм в града.

Източник: Dir.bg

Видео: YouTube/ MG Presstv

Обезвреждане на боеприпаси предизвика пожар в гора край Казанлък (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции