<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163918" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТОП новините ...

Обвиненият за убийството на Иван Владимиров остава в ареста (снимка)

11 Февруари 2023
0 3753

Обвиненият за убийството на Иван Владимиров остава в ареста. Това става ясно от съобщение на Софийска градска прокуратура (СГП).

Проверяват полицаите от Пето РПУ заради убийството на Иван Владимиров (видео)

Обвиненият за убийството на Иван Владимиров остава в ареста (снимка)
Румен Тонев

Ето какво гласи то:

“По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 52-годишния Р.Т., обвинен в извършването на умишлено убийство.

Р.Т. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 г. около 22,30 ч. в гр. София, ул. „Черковна“, умишлено умъртвил 45-годишния И.И., като го прострелял в областта на лицето със законно притежаван пистолет. Престъплението е квалифицирано по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е образувано на 09.02.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествието. С прокурорско постановление Р.Т. беше задържан за срок до 72 часа.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение. 

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.”

Обвиненият за убийството на Иван Владимиров остава в ареста (снимка)

Иван Владимиров – Нав беше убит след съседски скандал в София в сряда. 45-годишният психолог почина на място, след като беше застрелян в главата със законно притежаван пистолет. 

Снимки: БулФото

Обвиненият за убийството на Иван Владимиров остава в ареста

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции