<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кралицата на ...

Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет II

29 Септември 2022
0 3874

Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет II.

Националните архиви на Шотландия публикуваха препис от официалния смъртен акт на кралица Елизабет Втора, който е бил вписан в регистрите на смъртните случаи, пише Dir.bg.

В документът е записано, че Елизабет Александра Мери Уиндзор е починала в замъка Балморал на 8 септември 2022 година в 15.10 часа. Това е около три часа преди новината за смъртта ѝ да бъде оповестена публично.

Като причина за кончината на 96-годишната кралица в документа е записано “старост”.

Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет II
Снимка: National Records of Scotland

Бъкингамският дворец забрани повторното излъчване на определени моменти от погребението на кралица Елизабет II

Единствената дъщеря на кралица Елизабет – принцеса Ан, е подала информация в Националните архиви на Шотландия, е посочено в документа. 72-годишната принцеса е била и единствената от четирите деца на Елизабет и Филип, която е успяла да сподели последните 24 часа от живота на майка им, стана ясно от официално изявление на кралския двор на 13 септември.

“Имах щастието да споделя последните 24 часа от живота на най-скъпата ми майка. За мен беше чест и привилегия да я придружавам в последните ѝ пътувания. Свидетел на любовта и уважението, проявени от толкова много хора по време на тези пътувания, беше едновременно смиряващо и възвисяващо”, заявява Ан пет дни след смъртта на кралицата.

Елизабет II бе погребана на 19 септември в мемориалния параклис на Джордж Шести в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския замък.

В четвъртък той бе отворен отново за посетители. Замъкът беше затворен за посетители подобно на всички кралски резиденции след смъртта на кралицата.

Видео: NOVA

Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет II (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции