<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167424" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-високата ...

Ограничават трафика на Шипченския проход за 2-3 март

01 Март 2023
0 102

Ограничават трафика на Шипченския проход за 2-3 март, съобщават от АПИ.

Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) съобщи как ще бъде огранизирано движението, във връзка с честването на Националния празник на Република България на връх Шипка.

От 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка – Казанлък.

Ограничават трафика на Шипченския проход за 2-3 март
Снимка: iStock

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

Два украински полка са се сражавали на Шипка в освободителната война

За участниците в честването на 3 март движението ще се организира по следния начин:

От 6 ч. до 12:30 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка. Паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора. От 12:30 ч. до 18 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

Ограничават трафика на Шипченския проход за 2-3 март

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • На лийй

    01 Март 2023

    Т.е. ако искам да присъствам на честването, ще мога ли да отида с автомобил между 6 и 12,30?

Реакции