<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149885" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В България ще...

Опасен ли е новият вариант на Омикрон? (видео)

06 Ноември 2022
0 247

Опасен ли е новият вариант на Омикрон? По темата говори проф. Тодор Кантарджиев пред Нова ТВ.

Той коментира новия подвариант на Омикрон – BQ.1, който се очаква да бъде доминиращ у нас след Нова година.

Мъж крил трупа на майка си с месеци, за да взима пенсията ѝ (видео)

Опасен ли е новият вариант на Омикрон? (видео)

“Вариантът не причинява по-тежка болест, не е смъртоносен”, заяви проф. Кантарджиев. Но предупреди, че тези, боледували от предишни варианти, могат пак да се разболеят. “Неваксинираните обаче трябва да си поставят ваксина. Новата ваксина, която вече е и у нас, ще помогне в борбата с този нов щам”, каза той. 

“Тя създава по-широк имунитет към коронавирусите, не само към Омикрон”, обясни професорът. “Тези, които са се ваксинирали, е добре да се реимунизират”, посъветва Кантарджиев.

Той се обърна и към родителите на по-малки деца, като призова да внимават с хранителните добавки, които дават на децата си, както и с прекомерния прием на витамини, в опит да ги защитят от вирусите. 

“Респираторният синцитиален вирус е много опасен за новородените, особено за недоносените новородени. Има ваксина срещу него. С нея се ваксинират всички недоносени новородени”, обясни професорът. “От него боледуват и възрастните”, допълни той и поясни, че този вирус не е нов, дори напротив, у нас има система за ваксинация срещу него. 

Опасен ли е новият вариант на Омикрон? (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции