<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104635" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Миндов: Ст...

Опашки за антигенни тестове пред нощните заведения в София (видео)

23 Октомври 2021
0 1121

Опашки за антигенни тестове пред нощните заведения в София, предава bTV.

Общо 7 са пунктовете за бърз антигенен тест в столицата, организирани от българската асоциация на заведенията. Те отварят в 19:00 ч. и работят до късно през нощта.

Опашки за антигенни тестове пред нощните заведения в София

Столично заведение разполага и със сертификат 100% ваксинирани служители още от лятото. По данни от анкета, организирана сред служителите на заведения в цялата страна, се оказва, че 60% от тях искат да работят със зелен сертификат, а 30,5% смятат, че е по-добре държавата да ги затвори.

Министър Кацаров: Капацитетът на болниците за хора и респиратори е почти изчерпан (видео)

“Ваксинирани са всичките ми служители. Така бяхме принудени от държавата, както виждаме лекари и учители не са, но нощният бизнес е задължен. Около 50% от персонала сме родители и искаме правото си на работа, единствено. С пунктовете е малко по-лесен процесът на работа, но спадът е около 60% на клиентите към нощния живот. Ние поемаме някъде от около 30% от самия тест заведенията, но това е работа на парче, от която аз не виждам смисъл”, казва Кръстьо Енчев, собственик на заведение.

Опашки за антигенни тестове пред нощните заведения в София

До края на съботния ден от сдружението на заведенията в България ще изпратят отворено писмо до здравния министър с няколко искания, сред които тестовете за антителата да бъдат признати и зеленият сертификат да важи за всички дейности на закрито.

В петък вечерта, на пунктовете за антигенни тестове, разположени около заведенията до 22:30 ч. има средно около 20 човека, а след 23 ч. са били още повече.

Опашки за антигенни тестове пред нощните заведения в София

Източник и видео: bTV, “Тази събота и неделя”

Заглавна снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции