<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101388" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петя Буюклие...

Опасни нива на наркотици са открити в река до легендарния фестивал Glastonbury

29 Септември 2021
0 319

Опасни нива на наркотици са открити в река до легендарния фестивал Glastonbury, пише Булевард България.

Нива на наркотици, които са вредни за околната среда, са намерени в реката, която минава покрай британския фестивал Glastonbury. Учени предупреждават за “опасни” нива на екстази и кокаин в река Уайтлейк, която преминава през мястото, където се провежда един от най-големите и популярни музикални фестивали във Великобритания.

Учените подозират, че причината е публичното уриниране и призовават посетителите на фестивала да използват тоалетните. Изследователите се притесняват, че това може да навреди на опазването на застрашените европейски змиорки в района.

Хванаха студент да продава кекс с канабис, осъдиха го да напише есе за наркотиците

Измервания са направени по течението на реката преди и след мястото на фестивала през 2019 г. Данни са събрани преди, по време и след провеждането на Glastonbury. От тях става ясно, че нивата на екстази са нараснали четворно в седмицата след фестивала, което предполага дългосрочен проблем.

Опасни нива на наркотици са открити в легендарния фестивал Glastonbury
Позицията на организаторите

Говорител на Glastonbury Festival казва пред BBC, че Агенцията по околната среда не е представила притеснения след събитието през 2019 г. Той казва, че организаторите са наясно, че най-голямата заплаха за водоемите и дивите животни, които живеят в тях, идва от посетителите, които уринират на земята. Фестивалът не подкрепя използването на наркотици и продължава да обезкуражава публичното уриниране.

Д-р Кристиан Дън от Университета в Бангор казва, че основното притеснение е ефектът за околната среда. “Това изследване идентифицира, че нивата на наркотици са достатъчно високи, че да нарушат жизнения цикъл на европейската змиорка”. Той смята, че трябва да се говори за отпадъците от наркотици и фармацевтични продукти. Смята, че те са скрит и притеснително слабо изследван замърсител.

Дан Аберг, магистър в същия университет, добавя, че незаконното замърсяване с наркотици заради уриниране се случва на всеки фестивал. “За съжаление близостта на Glastonbury до река води до това, че наркотиците имат малко време да се разградят в почвата преди да стигнат до крехката сладководна екосистема”.

Опасни нива на наркотици са открити в легендарния фестивал Glastonbury

Източник: Булевард България
Видео: Twitter Glastonbury Festival

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции