<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106519" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скалата обещ...

Оператор от екипа на Rust е напуснал дни преди стрелбата от страх за живота си

05 Ноември 2021
0 1585

Оператор от екипа на Rust е напуснал дни преди стрелбата от страх за живота си, предаде Dir.bg.

Разкритията около фаталната стрелба на Алек Болдуин продължават. Бивш член на екипа на филма Rust каза, че “никога не се е чувствал толкова близо до смъртта” на снимачната площадка, както в дните преди да бъде убита Халина Хътчинс. Това разкри Лейн Лупър в интервю за Sky news.

Алек Болдуин е убил операторката с боен патрон

Той показа писмо, което е изпратил до директора на продукцията, и в което изразява опасенията си за безопасността на терена и благосъстоянието на екипа. Това той посочва като причина за напускането му. Лупър има 62 филма зад гърба си. 

Печалбата пред безопасността на екипа

В имейла, изпратен до Роу Уолтърс, Лупър отбелязва две случайни изстрелвания на огнестрелни оръжия и едно случайно изстрелване на експлозиви със специални ефекти в дните преди Хътчинс да бъде убита по време на репетиция на сцена.

Оператор от екипа на Rust е напуснал дни преди стрелбата от страх за живота си
Лейн Лупър

Лупър каза, че говори за това сега, защото иска да изясни, че смъртта на Хътчинс, според него, е била причинена от желанието на продуцентите да намаляват разходите. Според него те поставяли потенциалната печалба на първо място, за сметка на безопасността на хората.

Лупър за смъртта на Халина Хътчинс

“Смъртта на Халина беше толкова предотвратима, просто ако се спазваха правилата за безопасност в индустрията, които са в сила от буквално десетилетия”, каза той.

“Самият екип работи много усилено, но не мисля, че това беше оценено от шефовете”, каза г-н Лупър.

Оператор от екипа на Rust е напуснал дни преди стрелбата от страх за живота си

Шестима са продуцентите на “Rust”. Това са Райън Смит, Нейтън Клингър, Райън Уинтерстерн, Мат ДелПиано, Анджул Нигам и Болдуин. Холивудският ветеран Болдуин е единственият, който говори публично за смъртта на Хътчинс. По думите му това бил “добре смазан” екип, но Лупър оспорва това мнение.

Алек Болдуин прегърна сина и съпруга на застреляната от него операторка Халина Хътчинс (снимки)

“Не знаехме какво се случва. Нямаше репетиции, нямаше срещи за безопасност, за да се обясни какъв е следващият изстрел, което също е изискване всеки път, когато използвате огнестрелно оръжие”.

Отговорът на на продуцентите

В изявление говорител на продуцентите на Rust каза: “Твърденията на Лупър относно бюджета и безопасността са очевидно неверни. Което не е изненадващо, като се има предвид, че работата му беше да бъде оператор на камера и той нямаше абсолютно нищо общо с протоколите за безопасност или бюджетите”.

Оператор от екипа на Rust е напуснал дни преди стрелбата от страх за живота си

Източник: Sky news, Dir.bg

Видео: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции