<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашидов: Ако ...

Опитът на “Възраждане” да саботира протеста срещу Фандъкова не проработи

13 Октомври 2022
0 871

Вчера се проведе протестът на “Спаси София” срещу кмета на столицата Йорданка Фандъкова. На ул. “Московска” се бяха събрали стотици хора, които обичат града си и искат да го видят редом до големите европейски столици. От “Възраждане” обаче бяха пред и в общината с друга цел.

От партията се пробваха за пореден път да свалят украинското знаме от сградата на Столична община по време на самия протест.

#ДанчеСлез: Столичани организират протест срещу Йорданка Фандъкова

Костадин Костадинов и още няколко съпартийци, включително и доскорошният общински съветник от “Атака” Борислав Иванов, организираха своя “контрапротест”. А Иванов удобно смени принадлежността си в ползва на “Възраждане” точно след изборите.

Опитът на &#8220;Възраждане&#8221; да саботира протеста срещу Фандъкова не проработи

Той се е опитал да свали украинското знаме, но е възпрепятстван от полицаи и съветници на ГЕРБ.

През май 2022 г. “Възраждане” се опитаха да направят същото. Тогавашните депутати бяха наели камион с вишка, за да махнат знамето.

„Възраждане” свали украинското знаме от сградата на Столична община (видео)

“ГЕРБ и новият им коалиционен партньор “Възраждане” организират контрапротест пред Столична община. Точно сега “случайно” искат да свалят украинското знаме – колко отчаян циркаджийски номер. Искат да отклонят вниманието и да спасят Фандъкова от оставка”, написаха от “Спаси София” във Facebook.

Опитът на &#8220;Възраждане&#8221; да саботира протеста срещу Фандъкова не проработи
БулФото

Протестът вчера беше срещу Фандъкова и невъзможността ѝ да управлява града вече дълги години, но беше главно подбуден от нескопосания ремонт на жълтите павета.

От „Спаси София“ предлагат три принципа, около които политици, организации и гражданите трябва да се обединят за бъдещата работа в столицата. Първият е всички решения в общината да се вземат в интерес на гражданите, а не Столичната община „да го играе адвокат на всички фирми, печелещи обществените поръчки и след това изпълняващи ги изключително некачествено“. Второто нещо е да се спрат ремонтите на ремонтите и да се „вземат тези инвестиции и да се насочат за инфраструктура- към „Люлин“, „Красно село“, „Овча купел“ или „Хаджи Димитър“. „Третият принцип е да се носи отговорност – когато има проблем, всички ние, които говорим от името на хората, да даваме отговори, да се показваме пред медиите, да отговаряме на неудобните въпроси, а не като госпожа Фандъкова да се крием и да се правим, че нищо не се е случило в града“, каза снощи Бонев.

Опитът на “Възраждане” да саботира протеста срещу Фандъкова не проработи

Източник и заглавна снимка: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции