<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Николай Раду...

Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?

18 Юни 2022
0 6109

Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?

През последните седмици станахме свидетели на интересни събития в парламента, а и извън него.. Някои политически ходове предизвикаха спонтанни протести от нов вид – в защита на управляващите и председателя на парламента.

Във видеото припомняме нашия репортаж от протеста в защита на Никола Минчев

Хронология на събитията

На 6 юни Слави Трифонов изтегли министрите на “Има такъв народ” от управлението и партията му напусна коалицията.

На 10 юни спортният министър Радостин Василев подаде оставка. 

А на 13 юни Василев обяви, че напуска и “Има такъв народ”, защото не иска да “подкрепя мафията”. В същия ден Тошко Йорданов и Станислав Балабанов го определиха като “мутра”. А Кирил Петков – като “смел човек с позиция”. Последва напускането на още депутати от “Има такъв народ”.

На 15 юни привърженици на “Продължаваме промяната” обявиха, че ще организират мирно шествие в подкрепа на правителството. То ще се проведе на 22 юни от 18:30 часа.

Организират мирно шествие в подкрепа на кабинета на Кирил Петков и Асен Василев

На 16 юни гласуваната оставка на председателя на парламента Никола Минчев предизвика спонтанен граждански протест в негова защита, а за 22 юни беше насрочен и такъв за подкрепа на управляващите.

Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?

На 17 юни “спонтанно” от “Възраждане” решиха да организират протест с искане за оставка на правителството за същата дата – 22 юни, но час по-рано от вече обявения, явно с надежда двата протеста да се сблъскат. И докато единият протест е организиран от граждани, като организатор на другия виждаме лично Костадин Костадинов.

No description available.

А дали тази цел не прилича прекалено много на подклаждане на гражданска война?

Вече многократно сме виждали как се организират протести за поддръжници на “Възраждане”, ГЕРБ и ДПС. Автобуси от цялата страна потеглят в ранни зори от близки и далечни населени места. Сборният пункт е центърът на София, който вече е ставал трибуна на всякакви политически страсти. Странно как обаче от “Възраждане”, които са напълно наясно как организират собствените си протести, публикуват ето това:

Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?

Оставяйки настрана абсурда в стил “крадецът вика “дръжте крадеца”, е интересно да се проследи с какви средства се плащат автобусите, които очакваме да пристигнат в подкрепа на “Възраждане”. На въпрос на наш репортер как се финансират те, лидерът на партията Костадин Костадинов каза, че това се случва с партийната субсидия. Дали плащането на протести със субсидия е морално издържано, можете да прецените и сами. Особено когато тези протести напълно “случайно” се провеждат по същото време с шествие в защита на хората, срещу които са насочени. Изглежда, че от “Възраждане” са готови с партийна субсидия да си платят за опит за разпалване на гражданска война.

По-интересен е въпросът как от Столична община са издали разрешителни и за двата протеста, знаейки какво ще последва. И какво ако това се превърне в гражданска война?! Кой ще понесе отговорност?

Призивът на “Господарите”

Скъпи приятели, независимо дали подкрепяте правителството, или новото мнозинство ГЕРБ, ДПС, “Възраждане”, “Има такъв народ”, не се поддавайте на провокациите и постановките на политиците и техните поставени лица и групи . Уважавайте правото на другите да имат мнение и да го изразяват свободно. Но нека не ставаме свидетели на агресивни прояви, каквито се случват винаги при сблъсък на противоположни гледни точки у нас. Да покажем, че преди всички интереси, възгледи и убеждения, сме хора и като такива уважаваме правото на другите хора да се изразяват свободно. 

Ние ще проследим протестите на 22 юни и се надяваме да видим протест на хора с ясни и обосновани позиции, а не гражданска война с активното участие на платени тролове.

Опитва ли се “Възраждане” да запали гражданска война?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Антон Шиваров

    20 Юни 2022

    Защо никой не обелва и дума за другата субсидия която получава В GъZ раждане от кремълския режим ? Много милиарди копейки вложени за подкопаване на демокрацията и против националните ни интереси!

Покажи всички Скрий

Реакции