<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Серийният уб...

"Oppo" официално обяви първата в света камера вградена в дисплей на смартфон (видео)

26 Юни 2019
0 1748

През последните няколко години дизайнът на смартфони бе доминиран от дебати за това как най-добре да се увеличи съотношението екран-тяло и къде да се поставят критичните компоненти на устройствата, които са доминирани от техните екрани.

 

Светият граал, разбира се, е възможността да ги интегрирате директно в дисплея, както вече видяхме с датчици за пръстови отпечатъци, а селфи камерите, вградени в дисплея са следващата революционна технология.

 

"Oppo" е компанията, която често прави експерименти с дисплеи без ръбове и изскачащи камери, е първата, която демонстрира вградена в дисплея камера на публиката по време на "MWC" в Шанхай тази седмица, след като пусна кратко тийзър видео в Туитър по-рано този месец.

 

КИТАЙСКАТА КОМПАНИЯ "OPPO" ПОКАЗА ПЪРВАТА ВГРАДЕНА В ДИСПЛЕЙ КАМЕРА (ВИДЕО)

 

Наред с показаното, "Oppo" разкри и повече детайли за това как всъщност работи технологията.

 

Според компанията, дисплеят използва специален прозрачен материал, който работи заедно с преработена структура на пикселите, така че светлината да може да достигне до камерата.

 

Самият сензор е по-голям от другите "селфи" камери и също така е с по-широк обектив отпред

 

Областта на екрана, в която се появява камерата може да се използва и за други функции, като твърденията са, че качеството на дисплея няма да бъде компрометирано, въпреки снимките от "Engadget Chinese", които показват, че камерата е видима при определени условия.

 

 

""

 

 

Oppo признава, че вграждането на камера в дисплея ще намали качеството на снимките, като същевременно ще трябва да се продолеят значителни проблеми като замъгляване, отразяването на светлината и цветовете.

 

Компанията обаче твърди, че вече е разработила алогритми, които са настроени да работят заедно с хардуера, за да се справи с тези проблеми и, че качеството на снимките е досущ като на телефоните с нормална предна камера.

 

На въпроса кога ще можем да видим такава камера в устройство на пазара, "Oppo" отговори, че планира да пусне устройство с камера под екрана "в близкото бъдеще".

 

Трябва да се отбележи, че компанията често показва революционни технологии в прототипен етап на търговски изложения преди да вгради в търговски продукт.

 

 

""

 

 

Настоящият флагман на Reno с 10-кратен перископичен зум е само един пример, така че определено има причина да смятаме, че много скоро можем да очакваме първият телефон на пазара с камера вградена в дисплея.

 

 

Източник:The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции