<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140369" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руската журн...

Осъдиха Бойко Борисов на 5000 лв за клевета срещу началника на кабинета на Рашков

09 Август 2022
0 787

Осъдиха Бойко Борисов на 5000 лв за клевета срещу началника на кабинета на Рашков, съобщава Euraktive, цитирайки решение на Софийски градски съд.

Елена Фичерова е завела дело за 10 000 лв. заради пресконференция от 3 юни м.г., на която Борисов я оклеветил, без да я назовава по име, със следните думи:

„Вчера си е подала оставката. Кога, когато вече всичко, което я е интересувало в МВР и службите, го е взела, за да информира този, който я е пратил там. Нямаше друго обяснение. Аз нямам друго обяснение“.

Фичерова подаде оставка дни, след като зае поста в МВР
Осъдиха Бойко Борисов на 5000 лв за клевета срещу началника на кабинета на Рашков
БулФото

„Актът е мотивиран от желанието да не причинява негативи за политическия кабинет“, съобщи тогава пресцентърът на министерството. Името на Фичерова нашумя веднага, след като се разбра, че ще оглави политическия кабинет на Рашков. Стана ясно, че тя е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“ и е била регистрирана като кандидат-депутат. Впоследствие е заличена от списъците по нейно желание. „Няма нищо странно в избора на един юрист, който е с 15 години стаж, който е доктор по право, който е работил в системата на МВР. От професионална гледна точка аз нямам никакви бележки към началника на кабинета“, обясни тогава Рашков.

Заплахи на Рашков срещу водещи на bTV попаднаха в доклад на САЩ по правата на човека (аудио)

Атака от КПКОНПИ

В началото на 2020 г. Фичерова е била дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ, припомни OFFNews. В позиция комисията твърди, че причината е конфликт на интереси, защото е участвала в процедура по собственото си назначаване като директор в дирекция.

През май 2018 г. е разпоредено извършването на подбор между служители с ръководни длъжности за заемане на длъжността „директор на дирекция „Координация, съгласуване и взаимодействие“. Явяват се трима, сред тях и самата Фичерова. Назначена е и заплатата й е повишена.

Осъдиха Бойко Борисов на 5000 лв за клевета срещу началника на кабинета на Рашков
Стопкадър bTV

В исковата си молба срещу Борисов Фичерова казва, че неверните твърдения целят да я дискредитират и да внушат, че не е назначена поради лични и професионални качества, а за да изнесе и предостави информация за МВР и службите на „този, който я е изпратил там“.

По думите й е изпитала притеснение за себе си, за близките си. Защото са изложени твърдения, че е извършила престъпление, каквото би било предаването на класифицирана информация.

Решението на районния съд не е окончателно и може да се атакува пред горна инстанция.

Осъдиха Бойко Борисов на 5000 лв за клевета срещу началника на кабинета на Рашков

Източник: Euraktive, OFFNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции