<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 59-годишен умъ...

Осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър (видео)

23 Януари 2023
0 337

Осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър, предава bTV.

От обвинението трябва да платят над 240 000 лева обезщетение на майката на една от жертвите – 18-годишния Боби.

Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство на 31 декември 2017 година. 18-годишният Боби казва на майка си, че ще посрещне Нова година при съученик, но всъщност е в дома на приятелката си Нанси, със семейството ѝ в Нови Искър. Вечерта спира да си вдига телефона.

Според Софийския градски съд в нощта на престъплението Ангелов трябвало да бъде в затвора за блудство с 11-годишно дете. Години наред обаче прокурорът по делото Валентин Кирилов извършвал “еднотипни и неефективни действия”, вместо да осигури привеждане на осемгодишната присъда на Ангелов в изпълнение. По точно – давал указания за Ангелов да се търси на адрес, който отдавна напуснал, и да се беседва с негови близки, които нямали контакт с него, пише още в решението на съда. Той останал на свобода и така се стигнало до убийството.

Убийството в Гъмзово и „успехите“ на образованието, МВР и съда, които горчат

Осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър (видео)
Снимка: стопкадър/видео bTV

– Какво се е случило? Какво знаете?

– Че са застреляни всичките.

– Защо?

– Казаха, че Росен Ангелов бил любовник на Кети и той ги е застрелял, каза Стефана Елисаветова, майка на убития Боби.

Тялото на Кети, майка на Нанси, е открито в кладенец. Останалите пет тела – в различни стаи в къщата на семейството в Нови Искър.

– Как се живее пет години по този начин?

– Трудно. С мъка. Нямам друго дете. От работа вкъщи и това е. Вдигам пулс 200, сърцебиене имам, не спя по цели нощи, главата ме боли постоянно.

Семейството на Боби ще подаде сигнал за действията на прокурор Кирилов до Върховната касационна прокуратура.

„Това е човешки живот, никоя сума не е достатъчна, на мен детето не могат да ми го върнат. Утеха ще ми донесе, когато прокурорът, който не си е свършил работата преди 9 години, влезе в затвора. Тогава мога да кажа, че имам някаква утеха“, заяви Стефана Елисаветова.

Прокурор Валентин Кирилов е отказал коментар. От прокуратурата също са запазили мълчание, тъй като решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции