<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131153" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Да помогнем н...

Още един украински военен от български произход се нуждае от помощ след руски плен (видео)

27 Май 2022
0 1778

Още един украински военен от български произход се нуждае от помощ след руски плен. Това разкриха сестрите на капитан Димитър Бурлаков – Райна Манджукова и Наталия Лулчева пред bTV.

Бесарабският българин Иван Пепеляшков също е пилот на украински хеликоптер, който е бил свален от руските сили, но край Чернигов. Пепеляшков попада в плен, където е бил измъчван и има много наранявания, включително и на гръбначните прешлени. Сега Иван се намира в болница в Киев.

Първи руски войник е осъден до живот за убийство на цивилен в Украйна

Райна Манджукова и Наталия Лулчева се надяват, че ще успеят да го транспортират за лечение в България, както са направили с техния брат Димитър след освобождаването му.

Още един украински военен от български произход се нуждае от помощ след руски плен (видео)

„От момента, в който се оказа, че е жив, оттам нататък просто късметът беше с него. Много бързо го размениха след това. Там в Украйна му подсказваха как да се случат нещата. Какви документи трябва да се направят тук в България, мен ме потърсиха от „Пирогов“. Доктор Тасев ми се обади“, разказа Манджукова.

Тя също изказа благодарности на българското външно министерство и посолството ни във Варшава, които са се задействали много бързо и са организирали евакуацията на жената и децата на брат ѝ. А д-р Филипова от Министерство на здравеопазването е помогнал за изготвянето на документите за лечението.

В Украйна пък са показали голяма грижа за техните военни, което е проличало при транспортирането на брат ѝ. Оказва се, че между двете страни има спогодба за такова лечение, която е била в сила и дори от „Пирогов“ да не са изявили желание да го лекуват, капитан Бурлаков пак е можело да бъде приет в българска болница.

Украински военен от български произход се нуждае от помощ след руски плен

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции