<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След месеци м...

Освиркаха премиера Петков на връх Околчица (видео)

02 Юни 2022
0 15572

Освиркаха премиера Петков на връх Околчица.

Министър-председателят произнесе слово по повод гибелта на поета и революционер Христо Ботев.

„Уважаеми българи, тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които днес ние заедно можем да кажем, за да почетем паметта на Христо Ботев”, каза в началото на речта си Петков.

На живо от НС: Константинова се извини за думите си към украинските бежанци (видео)

„В човешката история има много държавници и управници, някои от тях са предавали родината. Някои са се нагаждали към силните на деня. А наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си. Христо Ботев е направил точно това. Неговият идеал е бил свободна България”, добави Петков.

„Русия – тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя”, обяснява премиерът.

В края на думите си премиерът припомни думите на поета-революционер, че „няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и благото на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи”.

Освиркаха премиера Петков на връх Околчица

Видео: Парламент

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ради

    04 Юни 2022

    Този защо вечно си срича речите. Като не може да каже нещо от сърце, поне 5 реда да научи наизуст. Просто...

Реакции