<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Педиатър: Ант...

От 10 души само 1 пациент бива изписан, споделя началник на Covid реанимация (видео)

03 Ноември 2021
0 1414

От 10 души само 1 пациент бива изписан, споделя началник на Covid реанимация в ефира на NOVA. Д-р Милен Шопов показа каква е ситуацията в отделението му.

„Искам да уточня, че не ги убива интубацията. Те са достигнали до толкова тежка дихателна недостатъчно, че се налага да бъдат интубирани, за да им бъде удължен живота и евентуално да бъдат излекувани”, обясни д-р Шопов. Той показа как изглеждат две реанимационни легла и по какъв начин се следи състоянието на пациентите.

Цели градове останаха без свободни реанимационни легла (видео)

„Пациентите са приспани медикаментозно, тези апарати, в зависимост от дихателната им недостатъчност, могат изцяло да заместят функцията на белия дроб или да я заместят частично, ако пациентът има запазено някакво спонтанно дишане. За съжаление, двамата пациенти, които са до мен, са на 100% кислородно дишане, което значи, че не им е останала почти никаква здрава белодробна тъкан. Обикновено пациентите идват със сатурация около 90-92, която с малко кислород можем да подобрим. В последствие в рамките на ден-два, максимум три, настъпва рязко влошаване на белодробната функция”, разказа д-р Шопов.

От 10 души само 1 пациент бива изписан, споделя началник на Covid реанимация (видео)
За избора кой да оцелее

„Ако дойдат двама пациенти в сходно състояние, приемаме този, който дойде пръв. Нямам представа дали в останалите болници в Русе има легла”, добави д-р Шопов. Началникът на Covid реанимацията увери, че кислород в болницата има. Проблемът е в липсата на персонал. Д-р Шопов и колегите му работят на 12-часови смени. Един лекар и две медицински сестри се грижат за 14 пациенти. Медикът призова хората да се ваксинират и подчерта, че в реанимацията е имало само един имунизиран пациент с редица придружаващи заболявания, който се е излекувал.

От 10 души само 1 пациент бива изписан, споделя началник на Covid реанимация

Източник и видео: NOVA

Медикът призова хората да се ваксинират и подчерта, че в реанимацията е имало само един имунизиран пациент с редица придружаващи заболявания, който се е излекувал.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции