<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139409" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Партиите се и...

От Атлантическия съвет изпратиха писмо до Зукърбърг заради проруското модериране на Facebook

31 Юли 2022
0 315

От Атлантическия съвет изпратиха писмо до Зукърбърг заради проруското модериране на Facebook, информира Михаил Найденов – член на управителния съвет на организацията у нас.

Ето и пълният текст на писмото:

Уважаеми г-н Зукърбърг,

Пиша Ви още веднъж за злоупотребите при модерирането на съдържание на български език от местния подизпълнител на МЕТА в България.

Позволете ми, приятелски, да ви кажа, че това, което правят, вреди не само на репутацията на МЕТА, но също така това е руска хибридна информационна атака срещу съюзник на САЩ в НАТО в ключов регион за американските интереси на сигурността – Черно море.

Атлантическият съвет на България, чиято фейсбук страница в момента е под неоснователни и абсурдни ограничения, ще информира ключови членове на Конгреса на САЩ за сериозността на проблема.

Сега сме подложени на руска атака и американски продукт, какъвто е Facebook, не може да бъде оставен да обслужва реваншистката агресия на Кремъл.

Не може да има каквито и да е бизнес причини да позволим на Москва да управлява Facebook съдържанието в България.

Русия е терористична държава.

Пренебрегването на съобщенията за улавянето на модериране на съдържанието на Фейсбук в България от страна на Москва представлява в най-добрия случай акт на политика на успокояване на бизнеса или в най-лошия – съучастие в хибридната агресия на Кремъл.

Надявам се да вземете необходимите мерки за коригиране на ситуацията.

С Най-Добри Пожелания,

Михаил Найденов
Член на Управителния съвет на Атлантически Съвет

От Атлантическия съвет изпратиха писмо до Зукърбърг заради проруското модериране на  Facebook

От Атлантическия съвет изпратиха писмо до Зукърбърг заради проруското модериране на Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции