<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130656" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: ...

От кой час е бягал Кирил Петков и по какво е имал двойки? (видео)

24 Май 2022
0 2013

От кой час е бягал Кирил Петков и по какво е имал двойки? Тези и още много въпроси му зададоха учениците от 7. СУ “Св. Седмочисленици” в София, където премиерът посрещна 24 май. Отговорите му вижте във видеото.

„Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“ – с тези пожелания премиерът се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той.

Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май.

Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети и за получените двойки.

„Много обичах да играя футбол във вашия двор. Обикновено бях вратар. Обича да играя тенис на маса“, разказа Кирил Петков.

Кой предмет не е харесвал в училище?

Премиерът призна, че му е било много трудно по руски език.

„Беше ми много труден с падежите и си спомням, че когато идваха класни или тестове, не бях много доволен. Трябва да си призная, че може би един или два пъти съм бягал от час“, издаде Петков.

От кой час е бягал Кирил Петков и по какво е имал двойки? (видео)
А кой е бил любимият предмет на Кирил Петков?

Любимият му предмет е български и литература. Бил е добър и по математика.

„И въпреки че математиката в първия момент изглежда като скучен предмет, всъщност дава много възможности. Това, с което може да се гордеете, е, че в България математиката се преподава на едно много високо ниво. И когато отидох в Канада на 14 години, всъщност бях един от най-добрите математици“, разказа Кирил Петков.

„В момента сме залети с нови технологии – „Фейсбук“, „Инстаграм“. Имам три дъщери и винаги се притеснявам, когато ги виждам на устройствата да чатят вместо да четат. Една книга може да е хубаво приключение и да ви даде по-хубаво време, ако отделите това време за книгата, отколкото някоя игра или социална мрежа“, посъветва учениците Петков.

От кой час е бягал Кирил Петков и по какво е имал двойки? (видео)
Получавал ли е някога двойки?

„Както казах, по руски имах двойка. По принцип иначе бях добър ученик. Повечето ми оценки бяха шестици, но имах и двойка по физика в седми клас. Това беше интересно, защото в 12-и клас вече исках да ставам физик. Така че когато получите една двойка, никога не знаете във времето как вашият интерес може да се промени и всъщност тази двойка да не е определяща. Така че когато получавате двойки, работете по тях и не се отказвайте от този предмет“, посъветва още премиерът учениците.

От кой час е бягал Кирил Петков и по какво е имал двойки?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции