<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150675" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дипломат: Не ...

Откриват безплатна телефонна линия за еврото

11 Ноември 2022
0 173

Откриват безплатна телефонна линия за еврото. Това е записано в Комуникационната стратегия за информация и публичност на присъединяването на България към еврозоната. Документът бе приет от специализирания съвет към Министерството на финансите.

Целта на стратегията е българските граждани да бъдат максимално информирани за присъединяването на страната ни към еврозоната, тъй като замяната на лева с евро ще засегне всеки, живеещ или пътуващ от и до България.

Информационната кампания ще бъде насочена към предоставяне на точна, достъпна, разбираема, навременна и всеобхватна информация за всички практически аспекти на въвеждането на еврото, в това число за готовността на България за приемането му и за процеса по замяната на лева с евро.

Откриват безплатна телефонна линия за еврото

БНБ опроверга твърденията на “Възраждане” и БСП за еврото

Доброто информиране и повишаването на финансовата грамотност по отношение на еврото ще спомогнат за разсейване на необоснованите страхове от ценово покачване, се посочва в документа. Те са били основен елемент в подготвителния процес и в другите държави, приели еврото. Затова основен фокус ще бъде поставен върху успокояване на страховете на българските граждани от покачване на цените в резултат на приемане на еврото.

Основни теми и информационни канали

Кампанията ще обърне сериозно внимание върху мерките за защита на потребителите.

Основни теми в разяснителната кампания ще бъдат обменният курс на лева и еврото, защитата на потребителите и как да търсим правата си, ако усетим, че търговци злоупотребяват с нас. Информацията ще се разпространява по всички подходящи канали – телевизия, радио, социални медии, интернет страници, печатни материали, публични събития и други.

Ще бъде открита и специална телефонна линия предвид високата обществена значимост на процесите по замяна на лева с евро.  Тя ще бъде безплатна за обаждащите се и ще работи от понеделник до петък от 09 до 19 часа. Очаква се телефонната линия да стартира между 12 и 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото в България.

Освен това специално брандиран автомобил ще пътува из страната в рамките на 100 дни преди въвеждането на еврото. Маршрутът може да включва както големите населени места, така и отдалечени места. Чрез него ще се предоставя бързо и по-качествено информация, както и рекламни материали. Посещението на евромобила ще бъде със съпътстващо събитие с участието на популярни лица.

Откриват безплатна телефонна линия за еврото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции