<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134642" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Правителство...

Отложиха заседанието на външната комисия по т.нар. френско предложение за РСМ

22 Юни 2022
0 94

Заседанието на Комисията по външна политика в Народното събрание по т.нар. френско предложение за начало на официални преговори на Република Северна Македония за присъединяване към ЕС беше отложено.

Външно министерство е работило по френското предложение за РСМ, а не Кирил Петков

Днес депутатите трябваше да обсъдят и двете части на т.нар. френско предложение. То предлага формулата, по която да бъде вдигнато ветото и двустранния протокол.

Колко неистини казаха Трифонов и Радев за предложения компромис за Северна Македония

Отложиха заседанието на външната комисия по т.нар. френско предложение за РСМ
Булфото

В залата присъства и министърът на външните работи Теодора Генчовска. Тя каза, че идва, за да подпомогне работата на комисията и очаква смели решения.

Външната комисия на НС разглежда френското предложение за Северна Македония

Венцислава Любенова, която е неин председател, заяви пред журналисти, че за съжаление дискусията, която са искали да проведат и да бъде чута от всички граждани, не е могла да се състои. И добави, че ще свикат извънредно заседание на комисията. „Искахме да чуем сега анализа от министър Генчовска и нейния екип. Искахме да чуем анализ и представяне на приоритетите, имахме въпроси от технически характер, които не ни бяха обяснени“, посочи още Любенова.

Отложиха заседанието на външната комисия по т.нар. френско предложение за РСМ

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции