<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лондон има ам...

Отмениха забраната за добив на шистов газ във Великобритания

22 Септември 2022
0 66

Отмениха забраната за добив на шистов газ във Великобритания.

Британското правителство потвърди, че отменя мораториума върху фракинга в Англия с аргумента, че това ще допринесе за засилване на енергийната сигурност след нахлуването на Русия в Украйна.

Отмениха забраната за добив на шистов газ във Великобритания
Снимка: iStock

Британците заплашват, че ще спрат да плащат сметките си за газ и ток (видео)

„В светлината на незаконното нахлуване на Путин в Украйна и използването на енергията като оръжие, укрепването на енергийната ни сигурност е абсолютен приоритет и, както каза министър-председателят, ще гарантираме, че до 2040 г. Обединеното кралство ще бъде нетен износител на енергия“, заяви министърът на бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог.

И допълни: „За да постигнем това, ще трябва да проучим всички възможности, с които разполагаме, чрез добив на слънчева енергия, вятър, нефт и газ – така че е правилно, че отменихме забраната за реализиране на всички потенциални източници на местен газ“.

Бъдещите заявления обаче ще бъдат разглеждани “при наличие на местна подкрепа”, заявиха от Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия. Преди да пристъпят към добив на газ чрез фракинг, разработчиците ще трябва да получат необходимите лицензи, разрешения и съгласия.

Източник: в. Сега

Снимки: iStock

Отмениха забраната за добив на шистов газ във Великобритания

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции