<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ескалация на ...

Отново напрежение в парламента, Тошко Йорданов е наказан (видео)

06 Юли 2022
0 6626

Отново напрежение в Народното събрание. Парламентът не прие промените в Закона за личната помощ, предложени от “Има такъв народ” (ИТН), да се включат като първа точка за четвъртък в програмата на Народното събрание.

Петков: Завършихме законодателната програма на коалицията

Това доведе до размяна на остри реплики между депутати от ИТН и БСП. Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов даде почивка в опит да успокои страстите.

След възобновяване на заседанието обаче беше наложено наказание “порицание” на председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Причината – негово изказване, което не само съдържа обиди към колеги, но е довело и до безредици в залата.

От БСП поискаха отстраняването му от заседанието.

Отново напрежение в парламента, Тошко Йорданов е наказан (видео)
Булфото

Преди това председателят на ПГ на ИТН коментира, че от левицата са искали да има такъв Закон за личната помощ, а сега, когато го предлагат, “работейки болонки на “Продължаваме промяната” (ПП), джафкат в обратна посока”.

Иван Ченчев от БСП възрази срещу отправените от Йорданов персонални квалификации. Той иронично попита, след като Тошко Йорданов е проводникът на решенията на Слави Трифонов, какъв точно му е – дясна ръка, лява ръка или “кой точно орган на техния лидер”.

Йорданов отговори, че на Ченчев може да не му харесва неговия език, но говори истината: “Може да е малко по-директно, но говоря истината, защото лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво”. И даде за пример БСП за Закона за личната помощ, при който “едно се говори, друго се върши”.

Тошко Йорданов отбеляза, че лидерите на ПП “се скъсват да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им предлагат постове”. “Свиленски кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е?”, попита в отговор той.

Отново напрежение в парламента, наказаха Тошко Йорданов с “порицание”

Източник: bTV

Видео: Парламент

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции