<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144397" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Британското ...

Отново сблъсъци по оспорваната граница между Таджикистан и Киргизстан

14 Септември 2022
0 98

Сблъсъци по границата между Таджикистан и Киргизстан. Съобщава се, че най-малко двама киргизстански граничари са били ранени.

Почти половината от 970-километровата граница между държавите все още е оспорвана, пише NOVA. Според киргизстанските власти таджикистански войници са стреляли по киргизстански гранични патрули. В Булак-Баши един киргизстански войник е бил улучен от шрапнел, а друг е със “сътресение на мозъка”. Таджикската медия Asia Plus обяви, че един граничар е загинал, а други петима са ранени – позовавайки се на анонимен източник.

“Картов туризъм”: Руснаци пътуват до чужди банки, за да избягат от санкциите

Отново сблъсъци по оспорваната граница между Таджикистан и Киргизстан
iStock

По-късно таджикските власти обвиниха киргизстанските сили, че са открили огън с минохвъргачки и картечници по един от граничните им постове, според официалната информационна агенция Khovar.

Подобни сблъсъци се случват често по оспорваната граница, като 2021 г. те доведоха до смъртта на 50 души и породиха опасения за по-широк конфликт.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции