<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161087" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия се хвал...

Оцелял след покушение българин се кандидатира за съветник в САЩ (видео)

25 Януари 2023
6 42

Оцелял след покушение българин се кандидатира за съветник в САЩ, съобщава NOVA.

Мъжът решава да се кандидатира за градски съветник в Тампа след инцидент от юни 2019 година, който преобръща живота му.

Георги Фешев е родом от Бургас. Като стотици други българи печели зелена карта и през 2001 година заминава за Флорида. Почти веднага започва свой бизнес с автомобили.

Ето какво разказва Георги Фешев за нощта на инцидента, когато вечерял с дъщеря си:

„Беше вечерта в 11 часа, някой стреля три пъти в посока на къщата. Единият от куршумите успя да мине през стената и това нещо се заби в главата ми”.

Оцелял след покушение българин се кандидатира за съветник в САЩ (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Осиновена в САЩ българка е кандидат за Сената (видео)

Медиците, които се грижат за него, започват да го наричат „Преследваният“. Така е записан и в изборната бюлетина за изборите за общински съветници. Иска малките престъпления да бъдат преследвани. Според Георги проблемът е, че американците са започнали да свикват с подобни инциденти и тези престъпници не се преследват интензивно. А ненаказано престъпление може да доведе до ново, но по-сериозно. Нападателят на Георги също не е задържан. Той подозира, че това е негов съсед, с който имали скандали преди.   

Местните избори в Тампа са на 7 март. Те не са партийни и всеки кандидат се явява индивидуално. 52-годишният Георги Фешев е член на републиканската партия и вярва на безпочвените конспирации на Доналд Тръмп за изборни измами през 2020 г. Смята, че правото на аборт на жените трябва да бъде ограничено.

Оцелял след покушение българин се кандидатира за съветник в САЩ (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции