<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бяла лястови...

Отстраниха от длъжност и новия кмет на Ракитово

22 Ноември 2022
0 176

Отстраниха от длъжност и новия кмет на Ракитово, съобщава СЕГА. Георги Холянов е бил отстранен от длъжност на продължило до полунощ заседание на Общинската избирателна комисия със 6 гласа “за” и 4 “против”.

Сигнал, подаден от Димитър Делиев, че кметът е едноличен собственик на три търговски дружества стана причина за тази развръзка. “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2” са фирмите на Холянов. По закон кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. Като управител на трите фирми е вписана жената на кмета, Сузана Холянова.

Отстраниха от длъжност и новия кмет на Ракитово

Според БНТ Холянов възнамерява да обжалва решението на ОИК. Това обяви самият той във Facebook.

Той стъпи в длъжност тази година на 11 юли. Като независим кандидат на частичните местни избори той спечели 2516 гласа от общо 4602 избиратели.

Отстраниха кмета на Ракитово заради злоупотреби

Костадин Холянов, баща му, бе кмет преди него и бе отстранен от длъжност поради конфликт на интереси. Срещу него започнаха разследвания. Той обжалва отстраняването си, но, за съжаление, почина преди да излезе решението на Върховния административен съд (ВАС).

Георги Холянов трябваше да довърши неговия мандат.

Отстраниха от длъжност и новия кмет на Ракитово

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции