<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: #ГАZwithme в Софи...

Отцепник от ИТН: Време беше да признаят, че са влезли в политиката да рушат (видео)

29 Август 2022
0 239

“Аз лично съм доволен, че го направиха. Време беше сами да признаят за какво са влезли в политиката – да рушат”. Това коментира пред NOVA един от първите отцепници от ИТН Георги Георгиев по повод идеята на Слави Трифонов за референдум за президентска или полупрезидентска република.

По думите му, допреди участието на ИТН в парламентарния живот, формата на управление за тях не е била проблем. И когато са влезли в политическия живот, са го установили. Според него, именно защото “основен проблем са те”. 

Радостин Василев е начело на листата на ПП в Габрово, Петков – само в София

“На тези избори ще се явим от листите на ПП – от Враца и София град”, посочи още Георгиев.

Той обаче не пожела да сподели дали е на избираемо място и отклони въпроса с отговор: “Времето ще покаже”.

Кандидатурата му за депутат е станала ясна последните две седмици, разказа Георгиев. И припомни, че още когато са обсъждали с Кирил Петков вариантите за спасяване на правителството, той казал, че стават част от отбора на промяната и ако решат, могат да се включат в депутатските им листи.

Отцепник от ИТН: Време беше да признаят, че са влезли в политиката да рушат (видео)
Булфото

На въпрос дали тогава предупреждението на Слави Трифонов, че така отцепниците се купуват, Георгиев каза: “Влязох в ИТН, защото считам, че не се спазват законите в страната и корупцията е норма на поведение, норма на правене на бизнес в публичния сектор и това тръгнахме с ИТН да променяме. И когато се оказа, че председателят на ИТН публично, пред цялото общество, демонстрира как няма да спази закона за противодействие на корупцията, точно Слави Трифонов да говори за купени депутати, мисля, че няма никакъв смисъл”.

“От моите места в листата не означава, че ще стана депутат”, допълни Георгиев и върна разказа си преди 45-ия парламент, когато по думите му кандидатите на ИТН били привиквани да подписват документи за милиони.

“Имаше една стаичка, където бяха Виктория Василева и Тошко Йорданов и всеки един от нас ходеше поотделно. Казаха ми, че за да мога да стана депутат, трябва да подпиша документи за 5 млн. лева”. Той обясни, че не е подписал нищо, не му били показани и въпросните документи. А на въпрос как е станал депутат отговори: „Станах си”.

Отцепник от ИТН: Време беше да признаят, че са влезли в политиката да рушат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции