<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕК одобри 22 м...

Ответните мерки срещу България са “в процес на разработване”, съобщи руското МВнР

06 Юли 2022
0 505

Ответните мерки заради изгонването на руски дипломати от България са в процес на разработване, заяви представител на руското министерство на външните работи, цитиран от ТАСС.

България гони 70 руски дипломати (видео)

На 28 юни България реши да експулсира 70 руски дипломати и технически служители на руската дипломатическа мисия.

Първи коментар от Москва след отпътуването на отзованите дипломати

В същото време руският в. “Известия” публикува статия под заглавие: “Изборът на София: Как Москва ще отговори на изгонването на дипломатите си от България”.

Ответните мерки срещу България са &#8220;в процес на разработване&#8221;, съобщи руското МВнР

Москва възнамерява да закрие посолството си в София след безпрецедентното експулсиране на руски дипломати от България, пише изданието, като цитира източник в дипломатическите среди.

Русия също така ще отвърне на удара, като експулсира български служители на дипломатически мисии, работещи на руска територия.

Съветът на федерацията заяви, че Русия има право да обмисли всички варианти на отговор на неприятелските действия на София – до прекратяване на отношенията с нея.

Световните агенции коментират вота на недоверие

“Известия” посочва, че до изострянето на отношенията между Русия и България се е стиганало след вота на недоверие към кабинета. Според изданието, със съставянето на новото правителство има шанс ситуацията с експулсирането на дипломати да бъде изгладена.

Ответните мерки срещу България са “в процес на разработване”, съобщи руското МВнР

Източник: Dir.bg

Заглавна снимка: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции