<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167325" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Медицински ...

Отворила се е огромна пропаст близо до парк “Райска градина” в София (видео)

01 Март 2023
0 247

Отворила се е огромна пропаст близо до парк “Райска градина” в София, предава bTV.

Голямата дупка, която се появила до столичния парк в квартал Княжево е проблем от месец насам. Пропастта се е отворила заради теч на вода от съседна улица. В района има и детски площадки. Родители са притеснени, че мястото е опасно, а участъкът не е ограден.

Отворила се е огромна пропаст близо до парк &#8220;Райска градина&#8221; в София (видео)
Снимка: Скринйншот, видео bTV

Екип на bTV отива на място, за да провери. Тази сутрин дупката вече я няма– тя е запълнена с пръст. Това стана след като вчера телевизията потърсила за коментар Столична община. Малко след това на мястото се е появил багер, който е запълнил пропастта.

Жената, която подала сигнал в социална мрежа коментира случая: „Не бих казала, че съм доволна от това, което виждам. В понеделник, когато подадох сигнала във Фейсбук групата „Безумията в София“, нейният администратор реагира много бързо. На следващият ден дойде багер. Той взе пръст от терена около реката и го изсипа в дупката. Работата беше свършена за около 10 минути“, разказва Галя Которова.

Тя казва, че в момента е кално и е трудно да се преминава. Жената е категорична, че в квартала има дупки, които се кърпят, но те се отварят отново след време.

Коли пропаднаха в дълбока дупка в Пловдив (видео)

„Проблемът на това място е от около месец. Аз бях запознат с тази дупка, но се наложи чак вчера да са вземат мерки. Това е казус, който не е трудно решим. Дупката се получава от една вода, която идва от горната улица“, коментира Кънчо Кънев, зам.-кмет на район „Витоша“.

Вече е намерено решение за отвеждането на тази вода по правилния начин. Проектът ще бъде реализиран съвсем скоро, за да не се отвори отново опасната дупка в парка. Това става ясно от думите на зам.-кмета.

Кънчо Кънев обеща, че общината има големи планове за облагородяването на парк „Райска градина“. Ще бъдат изградени и всички тротоари около него. Ще има и нормален подход към детските площадки, заяви още зам.-кмет на район „Витоша“.

Отворила се е огромна пропаст близо до парк “Райска градина” в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции