<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163877" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест в Соф...

Овчаров отказа да коментира обвиненията на САЩ, докато не се запознае с тях

10 Февруари 2023
0 174

Румен Овчаров отказа да коментира обвиненията на САЩ, докато не се запознае с тях.

Бившият енергиен министър Румен Овчаров бе лаконичен за новината, че попада под санкциите на САЩ по списъка “Магнитски”, пише NOVA.

Нови петима български политици са санкционирани по “Магнитски”. Това са бившият главен изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов, бившият финансов министър Владислав Горанов, лидерът на партията “Русофили за възраждане на Отечеството” Николай Малинов, бившият главен изпълнителен директор на Александър Христов Николов и бившият енергиен министър Румен Овчаров. Включването им в списъка е заради сериозното им участие в корупцията в България. Посочват се и четири дружества, притежавани или контролирани от Малинов, както и едно дружество, притежавано или контролирано от Горанов.

Нови 5 български политици са санкционирани по “Магнитски”

Овчаров отказа да коментира обвиненията на САЩ, докато не се запознае с тях
Снимка: iStock

Малинов се гордее, че е в списъка “Магнитски”

“Докато не се запозная с обвинението, няма да коментирам”, категоричен е Овчаров.

Румен Овчаров, Александър Николов и Иван Генов са санкционирани заради корупция, свързана с договори в енергетиката.

В мотивите по санкциите “Магнитски “се посочва, че бившият енергиен министър Румен Овчаров  е участвал многократно в корупционни договори с руски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ “Козлодуй”.

Овчаров отказа да коментира обвиненията на САЩ, докато не се запознае с тях

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции