<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Репресиран ж...

Китай разширява ядрения си арсенал,предупреди Пентагонът

05 Ноември 2021
0 316

Китай разширява ядрения си арсенал,предупреди Пентагонът.

Китай бързо разширява ядрения си арсенал и може да има 1000 ядрени бойни глави до края на десетилетието. Страната се стреми да надмине глобалното влияние на САЩ до средата на 21-ви век, според доклад на Пентагона.

Той е озаглавен “Военните действия и развитията на сигурността в Китайската народна република”. Той е публикуван часове, след като най-всишият американски генерал Марк Мили предупреждава за военния напредък на Китай. Марк заявява, че това е “една от най-големите промени в глобалната геостратегическа сила, на която светът е свидетел”.

Китай разширява ядрения си арсенал,предупреди Пентагонът

Сателитни снимки показват, че Русия струпва войски край Украйна

Натрупването на ядрен запас поражда сериозни съмнения относно намерението на Пекин.

В държавата се поддържа политика за липса на необходимост да се използват ядрени оръжия при първа възможност. Въпреки това се смята, че може да има обстоятелства, при които политиката да не бъде приложена.

В момента САЩ разполага с 3750 ядрени бойни глави в запасите си. Според последни данни, това превъзхожда ядрените запаси на Китай.

Китай разширява ядрения си арсенал,предупреди Пентагонът

Федерацията на американските учени публикува доклад за бързото изграждане на три преедполагаеми силозни полета в Западен Китай. Самите полета са далеч от въвеждането им в експлоатация, но в крайна сметка биха могли да изстрелват ядрени ракети с голям обсег.

Според доклада, Китай се стреми да завърши модернизацията на военните средства до 2035 г. и да бъде най-мощната военна сила до 2049 г. Тогава ще се навършат 100 годни от създаването на Китайската народна република.

Според САЩ, “с тези темпове, с които се движат, ще надминат Русия и Съединените щати, ако не се направи нещо, за да се промени това.”

Източник: CNN

Китай разширява ядрения си арсенал,предупреди Пентагонът

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции