<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141862" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руска групир...

“Парад на победата”: Сразени руски танкове се появиха в центъра на Киев (видео)

22 Август 2022
0 718

Заловени руски танкове и военни машини бяха изложени по улиците на Киев. Така правителството на Украйна се подигра на Русия със собствен “Парад на победата”, дни преди празника на независимостта в страната, пише bTV.

“През февруари руснаците планираха паради в центъра на Киев. Тази срамна изложба на ръждясал руски метал е напомняне към всички диктатори, че плановете им могат да бъдат провалени от свободна и смела страна”, пише Министерство на отбраната на Украйна в Twitter, заедно с видеоклип на машините.

“Много е забавно за гледане. Руснаците искаха да влязат в центъра на Киев… и успяха, но вероятно не по начина, който са си представяли”, каза случаен минувач пред Reuters.

Украинските власти използват събитието, за да се подиграят на своя военен опонент.

“Самозабравилите се руснаци арогантно превзеха страната ни. С очите си видях церемониалните им униформи в танковете. Агресорите смятаха, че ще заловят Киев за три дни. Окупаторите искаха да направят парад в столицата ни. Ето им парад”, заяви украинският министър на отбраната Олекси Резников.

“Парад на победата”: Сразени руски танкове се появиха в центъра на Киев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции