<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 18-годишна тик...

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра (видео)

12 Април 2022
0 408

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра, пише LADbible.

Джордън Хатмейкър от Вирджиния Бийч, САЩ, скочила за първи път с парашут през 2015 година. Оттогава се влюбила в екстремното преживяване и неотдавна отбеляза шестнайстия си скок. Именно за него става дума в нейния разказ.

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра
SWNS

На 14 ноември миналата година, след 10-секундно свободно падане, тя решава да се откъсне от треньора си и издърпва въженцето за освобождаване на парашута. Само че по-малкият пилотски парашут се оказал увит около крака ѝ.

Това станало, докато летяла надолу с 200 км/ч и нямало сила, която да забави падането ѝ в критичния момент. Докато отчаяно се борила да се освободи, резервният ѝ парашут се освободил автоматично.

Трусът на освобождаването катапултирал главния парашут от чантата и двата напомпани парашута изхвръкнали един от друг, предизвиквайки още по-стремително спускане към земята.

Баба спаси парашутист, скочил от висока сграда и увиснал на балкона ѝ (видео)

“Всичко стана толкова бързо”, спомня си 35-годишната жена.

“Не мислех за нищо в този момент, защото нямах представа какво се случва.”

20 секунди след освобождаването на кордата, тя паднала на земята и изненадващо дори за самата нея – останала в съзнание.

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра (видео)
SWNS

“Опитах се да се оттласна с крака, но след като не успявах, помислих си, че съм парализирана. Чувах се как креща с цяло гърло – никога по-рано не бях чувала подобни звуци.”

Спешна помощ по въздух я откарала незабавно в болница, където лекарите установили, че има счупвания по целия долен гръбначен стълб. Както и наранявания на гръбначния мозък.

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра (видео)
SWNS

“Понякога нямаме и представа колко силни сме всъщност, до момента, в който ни се наложи да се справим с истински сериозните изпитания”, споделя Джордан.

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра (видео)
SWNS

Парашутист изпусна айфона си от 3000 метра височина и той оцеля по чудо (видео)

Що се отнася до надеждите й отново да скочи с парашут, тя добавя: “Не казвайте на семейството ми! Ще видим какво ще стане, когато стигна до вратата на самолета!”

Парашутистка оцеля по чудо при падане от над 4000 метра

Източник: LADbible

Видео и снимки: SWNS

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции