<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Правителство...

Парламентът окончателно отмени “златните паспорти” (видео)

24 Март 2022
0 166

Парламентът отмени окончателно “златните паспорти”, предава bTV.

Законопроектът бе внесен от Министерски съвет и бе приет на второ четене. С него се отменя съществуващия механизъм за придобиване на българско гражданство чрез инвестиции.

Парламентът окончателно отмени &#8220;златните паспорти&#8221; (видео)
БулФото

Крум Зарков от БСП заяви, че българската държава окончателно ще отмени възможността да се придобива гражданство срещу инвестиция.

Руски топ банкери са получили златни паспорти

“Дотук се стигна след дълги години различни опити страната ни да се възползва от своето гражданство, както са го правили и други, за да привлече инвестиции. Тези опити не се увенчаха с успех, напротив създаде се схема”, каза Зарков.

Как Гешев и ДПС използват “златните паспорти”?

От ДПС репликираха, че проблемът с пребиваването на основание инвестиции остава.

“Успяхме да свалим България от списъка на страните, които ЕК и ЕП са сочили с пръст за продажба на гражданство. Това, което не успяхме, е проблемът с пребиваването на основание инвестиции. Затова ние и през следващите месеци ще внасяме съответните предложения, да решим и този проблем”, каза депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Парламентът окончателно отмени &#8220;златните паспорти&#8221; (видео)
БулФото

Депутатите постановиха още проверка за наличие на основания за отмяна на натурализацията по всички преписки по придобиване на българско гражданство. Проверката трябва да извърши Държавна агенция „Национална сигурност“ в шестмесечен срок от влизане в сила на този закон.

Депутатите приеха още да бъдат прекратени подадените молби за придобиване на инвестиционно гражданство, по реда на отменените с приемането на този законопроект разпоредби.

Парламентът окончателно отмени “златните паспорти”

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции