<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114421" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новак Джоков...

Фенове на Джокович се сбиха с австралийската полиция (видео)

10 Януари 2022
0 515

Стотици фенове посрещнаха с бурни аплодисменти Новак Джокович пред сградата на съда, пише NOVA. По-рано днес беше решено, че визата му е редовна и той няма да бъде екстрадиран от Австралия. Тълпа от поддръжници – голяма част от които сърби, живеещи в Мелбърн, развяваха сръбския флаг и скандираха името на 34-годишния спортист.  

Новак Джокович е свободен в Мелбърн до окончателното произнасяне на съда

Сръбски медии съобщават за възникнало напрежение между феновете и полицията пред хотела, в който беше задържан преди няколко дни тенисистът. Един от поддръжниците се е опитал да прегради пътя на черен автомобил със затъмнени стъкла, в който, по непотвърдена изнформация, се е намирал спортиста. Именно това е наложило и намесата на органите на реда, посочват местни медии. 

Фенове на Джокович се сбиха с австралийската полиция
Loren Elliott/Reuters

Припомняме, че малко след 8:15 ч. българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко необходимо, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея.   

Случаят “Джокович”: Сърбия срещу целия свят?

На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а тенисистът да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му бъдат върнати паспортът и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн. 

Сега Джоковична практика ще може да участва на Australian Open, на който ще се опита да стане играча с най-много титли в историята.

Фенове на Джокович се сбиха с австралийската полиция

Източник: NOVA

Видео: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции