<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150058" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хартиената б...

Първите две политически сили в страната сядат на масата за преговори (видео)

07 Ноември 2022
0 96

Първите две политически сили в страната сядат на масата за преговори. След период на силно противопоставяне ГЕРБ и ПП все пак ще водят диалог. Но за политики, а не за коалиция, предава NOVA.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев са категорични, че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ.

„Ние подхождаме прагматично с фокус граждани и бизнес. Да получим подкрепа за нашите политики”, заяви Настимир Ананиев от ПП.

Предложенията на ПП са 16. Сред тях са по-висока минимална заплата, увеличение на пенсиите и антикорупционно законодателство.

Първите две политически сили в страната сядат на масата за преговори (видео)

Ще има среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната” (видео)

Очакванията на ГЕРБ за преговорите са постигане на базов консенсус кое е изпълнимо и кое не, без значение на кого се връчва мандата и кой ще успее да формира правителство, обясни Десислава Атанасова.

От „Демократична България” смятат, че е по-вероятно да има сериозни преговори за кабинет с втория или с третия мандат.

„ПП трябва да поеме отговорност, да проведе преговори, да се опитаме да съставим коалиция. Вероятно коалиция на малцинството. Големият въпрос е ако е само ДБ и ПП, как събираме останалите гласове”, заяви Атанас Славов от „Демократична България”.

Според БСП срещата изглежда странна, предвид това колко обтегнати са отношенията между ГЕРБ и ПП.

„Дали това е първа крачка към правителство, дали е просто пиар, ако не се стигне да се търси вина в друг. Не подкрепяме кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Когато отиде при втория и ако ни поканят, ще се отзовем на разговори”, заяви Корнелия Нинова.

От „Възраждане” разчитат действията на двете партии по друг начин.

„В момента, в който американският посланик заповяда да направят такава среща, те ще я направят. Дали ще има правителство, редовно или ще отидем на избори, за тях вече е второстепенно. Те затвориха България като свой дълбок тил, обезоръжиха държавата ни”, заяви Костадин Костадинов. 

Първите две политически сили в страната сядат на масата за преговори (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции