<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103319" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Свършват лег...

Пациентка предизвика пожар в Covid-отделение в Русе, светела си със запалка до кислородни апарати (видео)

13 Октомври 2021
0 325

Пациентка предизвика пожар в Covid-отделение в Русе, светела си със запалка до кислородни апарати, предава bTV.

Инцидентът е станал около 4 часа ч. в една от стаите на УМБАЛ „Медика Русе“. Пациентка на двоен източник на кислород е свалила маската си, след което взела запалка, за да търси изтърван предмет под леглото.

Пациентка предизвика пожар в Covid-отделение в Русе, светела си със запалка до кислородни апарати

Близостта на огъня до кислорода е възпламенила маската и предизвикала пожар. Благодарение на бързата реакция на дежурния екип пожарът е овладян бързо. Екип от лекар, две медицински сестри и санитар са прибегнали бързо до пожарогаситли и вода.

Свършват леглата в интензивните отделения в София (видео)

За навременната реакцията е помогнала и пациентка от съседното легло. Тя моментално е дръпнала въженцето на алармената система за връзка с персонала.

„Едната пациентка, която е имала запалка в себе си, се е опитала да търси предмет под леглото, не знаем все още какъв предмет, със запалката. Махнала си е преди това двойния кислороден източник и съответно, без да осъзнава, че кислородът всъщност е възпламенил този огън, който е станал, предизвиква пожара“, обясни Алисе Муртезова, административен директор на УМБАЛ „Медика“.

Пациентка предизвика пожар в Covid-отделение в Русе, светела си със запалка до кислородни апарати

Пожарната е извикана своевременно от екипа на Спешно отделение, пристигнала е навреме, пристигнали са и служителите от Второ РПУ. На място е бил и зам.-кметът Димитър Недев, съобщиха от болницата.

В помещението са обгорели част от леглата, стените и уредите. Четиримата пациенти не са засегнати. Изведени са от персонала в други стаи.

Ръководството на болницата обмисля да издаде заповед при постъпване в лечебното заведение на пациентите да не се разрешава да носят запалителни средства.

Пациентка предизвика пожар в Covid-отделение в Русе, светела си със запалка до кислородни апарати.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции