<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътничка зас...

Пътуващи в катастрофиралия влак разказват за инцидента (видео)

08 Юни 2022
0 433

Пътуващи в катастрофиралия влак разказват за инцидента пред bTV.

„Просто един силен удар, това се чу, влакът се наклони леко на една страна, поне нашите задните вагони. Първият, доколкото разбрах, е излязъл извън релсите. Като излязох, видях какво се случи. В камион, който прекарва най-вероятно от кариерата камъни, се беше блъснал“, разказа пътничката Даниела.

„Много рязко спря, все едно се ударихме в нещо, разбрахме, че няма да продължим, ще трябва да изчакаме автобус да ни вземе за другаде“, допълва друг пътник на име Стефан.

Пътничка заснела ужаса край жп гара Орешец, трима са загинали (видео и снимки)

Трима души загинаха, а други трима бяха ранени, след като камион и бърз влак с пътници катастрофираха във вторник на железопътен прелез край видинското село Гара Орешец.

От БДЖ уточниха, че прелезът е охраняем със звукова и светлинна сигнализация, макар и без бариера. Местните хора споделиха, че на ден по този път минават по над 200 камиона, натоварени с фракция. По-късно се очаква да се разберат причините за тежкия инцидент.

Пътуващи в катастрофиралия влак разказват за инцидента (видео)

„Аз бях в последния вагон, пишех билет, не знам какво е станало. Усетихме удар, пътниците паднаха на земята, запуши се във влака много“, разказа кондукторът Стефка Иванова.

Във влака са пътували около 50 пътници

От тях няма тежко пострадали и няма настанени за лечение в болница. За някои от пътниците е имало съмнения за мозъчно сътресение или травма на прешлените, но трима са прегледани в болницата във Видин и са освободени за домашно лечение.

“Един мъж на 61 година с травма на гръден кош, съмнения за счупени ребра и една жена, която отказа помощ, с травма на долната устна, ударени при спирането на влака в масичката“, обясни д-р Илкова, ЦСМП-Видин.

Пътуващи в катастрофиралия влак разказват за инцидента (видео)

Около 16:30 ч. от гара Дреновец част от пътниците, които са пътували във влака, с който се е случил инцидентът, потеглиха към София. Те бяха транспортирани до Дреновец от гара Орешец, а оттам друга част от пътниците бяха откарани с автобуси към Видин.

На гара Дреновец влаковете се движат със закъснение или са отменени вследствие на инцидента.

Пътуващи в катастрофиралия влак разказват за инцидента

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции