<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руската журн...

Песков: България ще трябва да купува газ с рубли, независимо дали ѝ харесва

24 Март 2022
0 1986

България “иска-не иска” ще се наложи да купува газ за рубли. Това коментира днес Димитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той посочи, че новите условия за разплащане несъмнено създават проблеми за страните, неприятелски спрямо Русия.

Путин: „Неприятелските“ страни ще ни плащат за газ само в рубли

“Президентът на Сърбия Александър Вучич е прав, това наистина може да е проблемна ситуация”, заяви Песков, цитиран от ТАСС и NOVA. И посочи: “България в случая направи неприятелски стъпки, враждебни стъпки спрямо Русия, затова ще ѝ се наложи да купува газ за рубли, иска-не иска, харесва ѝ или не ѝ харесва“.

Песков: България ще трябва да купува газ за рубли, независимо дали ѝ харесва

Той допълни, че Москва ще положи усилия да реши проблемите на Сърбия с плащането по газови договори с Русия в руски рубли.

“Но същевременно това не важи за Сърбия. Това е проблем, който предстои да бъде решен, и естествено тревогите на Сърбия ще бъдат за нас на първо място и приоритетни“, увери той. Говорителят на руския президент заяви, че Русия има съюзници в Европа, които са с “по-трезва позиция”. Според него обаче общата антируска истерия на Запада е достойна за съжаление.

“Няма да ги назовем, но има такива”, посочи Песков.

Песков: България ще трябва да купува газ за рубли, независимо дали ѝ харесва

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции