<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56093" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Котката на ди...

PETA станаха за смях, след като обявиха, че „любимец” било обиден термин за домашните животни

04 Февруари 2020
0 1276

Организацията за правата на животните PETA бе разкритикувана след телевизионно участие, в което неин представител заяви, че хората трябва да престанат да наричат домашните си любимци „любимци”, пише Independent. Според говорителката Дженифър Уайт удачното определение за котките и кучетата би трябвало да е „придружител”.

 

 

“Много хора, които гледат кучета и котки в домовете си, ги наричат “домашни любимци” и се отнасят с тях като собственици, а това означава, че животните биват третирани като притежание”, заяви Уайт.

 

 

Водещият на телевизионното предаване обърна внимание, че името на организацията произлиза от думата „pet”, т.е. „домашен любимец” и е несъстоятелно организацията да се бори с определението при това обстоятелство.

 

 

„О, вие сама не вярвате на тия глупости”, заяви водещият на предаването и добави: „Искате да забраните думата pet, но искате да запазите името на организацията си.”

 

 

След края на интервюто в социалните мрежи се появиха множество коментари на зрители, които взеха страната на водещия в телевизионния спор. Самият той го нарече „най любимото свое интервю”.

 

 

От организацията бяха замесени и в друг скандал, след като заявиха, че тяхна реклама е била спряна от излъчване по време на Супербоул в неделя. Рекламата изобразявала животни, които приклякват по същия начин, както играчите по американски футбол и била форма на протест срещу полицейското насилие.

 

 

ЗООАКТИВИСТИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ЕКСПЛОАТИРАНЕТО НА ЖИВИ ЕЛЕНИ ЗА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции