<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131459" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марк Зукърбъ...

PETA порица LEGO, че крие от децата “кървавата истина” за животните във фермите

30 Май 2022
0 163

PETA порица LEGO, че крие от децата “кървавата истина” за животните във фермите, пише DailyMail.

Активист на организацията за защита правата на животните критикува компанията, произвеждаща любимите конструктори, че с поредицата си за животните във фермата им създава погрешна представа.

Агресивен фермер повали веганка при опита ѝ да проповядва за правата на животните (видео)

От PETA са отправили официално писмо до LEGO, с което искат компанията да “ребрандира” играчките си така, че децата да не бъдат подвеждани относно „ужаса и жестокостта“ на отглежданата храна.

PETA порица LEGO, че крие от децата &#8220;кървавата истина&#8221; за животните във фермите
iStock

В писмо до изпълнителния директор Нилс Кристиансен Мими Бекечи от PETA (People for Ethical Treatment of Animals – Организация за хуманно отножение към животните – бел. ред.) пише:

“Отглеждането на животни във ферми е кървав жесток бизнес и е недопустимо през 2022 година промотирането му да продължава. Още по-малко допустимо е това към деца.”

PETA порица LEGO, че крие от децата &#8220;кървавата истина&#8221; за животните във фермите
iStock

По-нататък Бекечи пише, че “пасторалните сцени” замъгляват истината, че пилетата се отглеждат натясно в клетки, а прасетата и кравите отиват в кланици.

PETA станаха за смях, след като обявиха, че „любимец” било обиден термин за домашните животни

От LEGO са отказали коментар по повод писмото, но казусът предизвика поредица от изказвания на експерти. От Националната асоциация за говеждо месо нарекоха писмото “подвеждащо”. А професорът по социология от университета в Кент поясни, че писмото обобщава “естественото любопитство на децата към селскостопанския свят като злонамерено”.

PETA порица LEGO, че крие от децата “кървавата истина” за животните във фермите

Източник: DailyMail

Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции