<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96185" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Петър Илиев: Медиите искат да ме унищожат, но няма да стане (видео)

09 Август 2021
0 8392

“Медиите искат да ме унищожат, но няма да стане” – това заяви кандидатът за министър на вътрешните работи от “Има такъв анрод” Петър Илиев в ефира на NOVA.

„Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред”.  Това заяви номинираният за министър на вътрешните работи Петър Илиев в студиото на „Здравей, България”.

Петър Илиев: Медиите искат да ме унищожат, но няма да стане

От Барбадос, през БСП до МВР – защо Петър Илиев е толкова важен за “Има такъв народ”?

„Аз не съм член на „Има такъв народ”. Но аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето, в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна”, каза още той .

„Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията”, добави Илиев.

На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна за поста, той отговори: „Разколебаване е дума, която непознавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем”.

„Самооценявам се с всичките ми постижения и резултати, които съм постигнал. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието”, посочи Илиев.

“Барбадоската връзка”

Той коментира и т.нар. „барбадоска връзка”. „Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори”, посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона. „Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос”, поясни номинираният за министър на вътрешните работи.

Доцент Киселова по казуса Петър Илиев: Въпросът за плагиатството беше замразен от катедрата в СУ през 2015 г.

„Ангажиментът ми към Слави Трифонов е ангажимент на мъжката дума. Ще го изпълнявам до момента, в който мога да бъда полезен. За момента аз съм полезен за тях. И ще продължавам да правя това, в което съм добър, до момента, в който моята и тяхната линия съвпадат, а те съвпадат от много години”, коментира Петър Илиев.

Петър Илиев: Медиите искат да ме унищожат, но няма да стане

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции