<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На избори в Р...

Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”

15 Септември 2021
0 18035

Кандидатът за вътрешен и правосъден министър от несполучилите проекто правителства Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”, пише Dir.bg, позовавайки се на официалната страница на партията и на думите на главния й секретар Виктория Василева.

Най-арогантните моменти от скандалното интервю на Петър Илиев (видео)

“Случилото се с Петър Илиев е затворена страница. Той не фигурира в погледа напред на ИТН”. Това коментира пред “Дневник” Василева в отговор на въпрос за фигури в евентуално ново правителство. “Начинът, по който ще проте-eкат разговорите за следващо правителство вероятно ще бъде напълно различен”, обясни тя. “Останахме неразбрани”, коментира още главният секретар на “Има такъв народ”. “Понякога трябва да създаваш правилата, ние се опитахме да покажем други правила, очевидно те не бяха възприети и може би затова в момента плащаме тази политическа цена и сме обругани и охулени от всички. Като че ли много бързо всички забравиха ГЕРБ, чекмеджетата, кюлчетата, пачките, много бързо. “Има такъв народ стана удобният враг”, каза още Василева.

Във видеото ви припомняме най-скандалното интервю с Петър Илиев

Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”
Петър Илиев вече не фигурира на интернет страницата на ИТН.

Името, снимката и биографията му липсват в секцията “Хората зад Слави”. Няма ги и в тази с новините, свързани с партията.

В началото на септември плагиатския скандал около преподавятеля в СУ доби не само обществен, а съдебно-правен отзвук. Тогава МВР изиска информация за книгата на Илиев по нареждане на прокуратурата. Сигналът за плагиатство е подаден във Върховна касационна прокуратура. Оттам е разпределен на районната прокуратура в София по компетентност, която е възложила проверка на полицията, каквато е стандартната процедура. След събиране на данни те се докладват в прокуратурата, за да се прецени дали да се образува досъдебно производство.

Тогава лидерът на ИТН написа във Фейсбук: “Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност.

Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.

Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра. Тя не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи.

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред”, написа Слави Трифонов.

Ден по-рано в групата “Правна лудост” в социалната мрежа, в която членуват студенти по право и която първа публично обяви, че книгата на Петър Илиев има идентични страници с по-ранна докторска дисертация на неговата колежка от Юридическия факултет на СУ доц. Наталия Киселова, бе разкрито, че книгата на Илиев “Компетенцията на Народното събрание” е намалена с 80 страници, след като за нея започна проверка по сигнали за плагиатство.

След обвиненията в плагиатство книгата на Петър Илиев излиза с 80 страници по-малко

Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции