<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160623" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха прок...

Петима души са обвинени в опит за отвличане и преврат в Германия

24 Януари 2023
0 62

Петима души са обвинени в опит за отвличане и преврат в Германия, предаде bTV.

Групата е сформирана в средата на януари 2022 г. Тя си поставила за цел “да предизвика чрез насилие наподобяващи гражданска война условия в Германия” с надеждата да свали правителството и да събори парламентарната демокрация. Това се казва в изявление на главния прокурор.

Петима души са обвинени в опит за отвличане и преврат в Германия
Снимка: iStock

Подробности около предполагаемия заговор бяха разкрити през миналата година. Оттогава и петимата са в ареста.

Активисти срещу Covid ограниченията стоят зад опита за преврат в Германия (видео)

Предполага се, че са планирали да отвлекат министъра на здравеопазването Карл Лаутербах. Според съобщението на прокуратурата членовете на групата били приели, че това може да включва и загуба на човешки живот. Предприемали все по-конкретни стъпки за подготовка. Създали две отделни крила на групата, едното – военно, а другото – административно.

Чрез изпълнение на план от три стъпки те искали да предизвикат национална криза, да отвлекат министъра на здравеопазването Карл Лаутербах. Ако се наложи да убият охраната му. Тогава да свикат национално събрание, за да свалят правителството и да назначат нов лидер.

Припомняме, че първоначалните планове са били сградата на Райхстага да бъде щурмувана през септември. Отряд командоси, съставен от бивши военни, е трябвало да нахлуе в сградата и да плени депутатите от Бундестага. Трябвало е да се създаде обстановка на гражданска война и членове на групата да поемат властта.

Мрежата на “Гражданите на Райха” е трябвало да излъчи ново правителство около принц Хайнрих и военно крило.

Принц Хайнрих XIII е от багата фамилия от Тюрингия с 800-годишна история. Неговата баба е първа братовчедка с царица Елеонор – втората съпруга на цар Фердинанд Български. Запознати с личността на принц Хайнрих посочват, че преди 30 години той е бил модерен, здраво стъпил на земята предприемач. Възгледите му обаче се променят и в реч от 2019 година той заявява, че Германия не е суверенна държава, а се контролира от съюзници. Това дава заявка за намеренията му да вземе властт, оказали се неуспешни.

Петима души са обвинени в опит за отвличане и преврат в Германия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции