<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

“Петицата” на Кирил Петков за работата на кабинета сочи задаващи се избори, според “Алфа Рисърч” (аудио)

10 Юли 2022
0 178

Оценката “Много добър 5”, която постави на правителството си премиерът Кирил Петков пред bTV, е признак, че на хоризонта се задават предсрочни избори. Това каза в предаването пред БНР Боряна Димитрова, управител на “Алфа рисърч”.

Кирил Петков: Власт не на всяка цена, няма как да седнем с Борисов, Пеевски и Трифонов на една маса (видео)

По думите на Димитрова политиците, правейки своите изявления сега, трябва ясно да знаят, че след изборите ще трябва отново да мислят за това какъв тип мнозинства ще могат да бъдат направени:

&#8220;Петицата&#8221; на Кирил Петков за работата на кабинета сочи задаващи се избори, според &#8220;Алфа Рисърч&#8221; (аудио)
bTV

“Защото зад тези мнозинства стоят определен тип избиратели. Колкото по-добре познават избирателите си, толкова по-адекватна може да бъде политиката им”.  

Тя подчерта, че последните социологически данни сочат, че има “укротяване на ръста на “Възраждане”:

&#8220;Петицата&#8221; на Кирил Петков за работата на кабинета сочи задаващи се избори, според &#8220;Алфа Рисърч&#8221; (аудио)
БулФото

“Разделянето на ляво-русофилското пространство между БСП, “Български възход” на Стефан Янев и “Възраждане”.

Друга ясна тенденция, видима от социологическото проучване, е продължаващият регрес на “Има такъв народ”.

Радостин Василев: Няма смисъл от съществуването на ИТН, след като предаде избирателите си (видео)

“Продължаваме промяната” пое грешен подход на търсене на отделни депутати, който не им донесе успех, посочи тя и добави:

“Това е неправилна политическа стратегия. Това беше пример на пожелателно мислене. Тезата, че е възможно голямо мнозинство от 140 депутати също е пожелателна. Нямаме никакви индикации, че е възможно да се получи различна ситуация в следващ парламент. Възможно е ПП да бъде отново първа политическа сила, но с крехко мнозинство пред втората, третата и с доста фрагментиран парламент”. 

Петицата на Кирил Петков за работата на кабинета сочи задаващи се избори, според “Алфа Рисърч”

Източник и аудио: БНР

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции