<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151536" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тества се общ...

Петков: Абсолютно задължително е на местните избори да се явим с общ кандидат с ДБ (видео)

19 Ноември 2022
1 365

„В София е абсолютно задължително на предстоящите местни избори да се явим с общ кандидат за кмет заедно с „Демократична България“ (ДБ) и с други партии и организации, които изповядват нашите ценности“. Това заяви председателят на ПП Кирил Петков в ефира на НОВА.

Борис Бонев ли ще е общият кандидат на ДБ, ПП и други “партии и организации”, споделящи техните възгледи, в София?

Бившият премиер гостува в “Събуди се” по НОВА, за да коментира актуалните събития. Попитан дали общият кандидат на политическите формации е Борис Бонев от “Спаси София”, Петков отказа да отговори с конкретно име.

Той обаче заяви, че съвместното явяване и общи листи с ДБ трябва да има и в други големи градове, не само в София.

„Вярваме, че на местните избори трябва да има максимално обединение на демократичните общности, където можем. С максимална координация и може би с общ кандидат. Там, където можем, би било разумно да се явим заедно с ДБ и с други демократични партии и организации“, отбеляза Петков.

“Спаси София” става политическа партия

Петков: Абсолютно задължително е на местните избори да се явим с общ кандидат с ДБ (видео)
“Събуди се”, НОВА/стоп кадър

Гражданската организация “Спаси София” наскоро обяви, че се превръща в политическа партия. Ръководството призова за обединение с ПП и ДБ за местните избори в столицата. Борис Бонев не отхвърли възможността самият той да е общият кандидат. По негови думи бъдещият претендент трябва да е “посветен на София”.

Борис Бонев призова ПП и ДБ за обединение на местните избори в София (видео)

Кирил Петков: В сряда се връщаме в пленарната зала, за да предложим създаването на отделна комисия, която да дебатира и подготви приемливи изборни правила

След снощните протести, днес Петков за пореден път призова “хартиената коалиция” да изтеглят промените от Изборния кодекс. Те бяха приети на второ четене в парламентарната правна комисия на среднощно заседание, продължило 18 ч.

Петков: Абсолютно задължително е на местните избори да се явим с общ кандидат с ДБ (видео)
Събуди се, НОВА/стоп кадър

Петков пред “Господарите”: Ако БСП гласуват “ЗА” хартиената бюлетина, край на коалиционните разговори с тях (видео)

Според бившия министър-председател трябва да бъде създадена отделна комисия, която да дебатира и да подготви приемливи и адекватни изборни правила. Същото предложение бе отправено и от ДБ. Следващата сряда, уточни Петков, партиите се връщат в пленарната зала и ще предложат създаването на тази комисия. Той също така призова избирателите на ГЕРБ, БСП и ДПС да следят дали техните фаворити ще допуснат това да се случи.

„Ако гласуват срещу тази комисия, да няма нормален обществен дебат по темата, това означава, че тези партии бързат за изборите“, отбеляза Петков.

Тества се общественото мнение за коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, според Иванов (видео)

Кирил Петков: За мен промените, приети от правната комисия посред нощ са опит за кражба на демократичния вот на българите

„Защо от всички важни теми в държавата като бюджет, пенсии, политика за младите ГЕРБ, БСП и ДПС избраха да се занимават с Изборния кодекс? Нали Борисов се хвали, че е победил именно с този кодекс. Защо им трябваше да го променят посред нощ, когато хората спят? По тъмно обикновено се извършват кражби. За мен изборните промени, гласувани между 2 и 4 часа през нощта от ГЕРБ, БСП и ДПС, са опит за кражба на демократичния вот на българите. Защо на машините се изтрива паметта, за да станат принтери? По каква причина ще има видеонаблюдение при правенето на протоколите, но няма да има запис на това наблюдение? Защо закриват Обществения съвет?, попита риторично Петков.

Петков: Абсолютно задължително е на местните избори да се явим с общ кандидат с ДБ (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Виолета

    27 Ноември 2022

    Пак ли Лъжеца говори? Що го каните?

Реакции