<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН: Мутри за...

Петков обясни защо все още не отзоваваме Митрофанова (видео)

08 Април 2022
0 862

“За един дипломат поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова е непристойно. Следващата стъпка е да я обявим за персона нон грата, но не го правим, защото това ще е пълно прекъсване на отношенията”, коментира в кулоарите премиерът Кирил Петков, цитиран от bTV.

ДБ поиска Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

Той заяви, че е много по-целесъобразно стъпката да е на ниво ЕС. И добави, че засега няма страна в Европейския съюз, която да е предприела подобна крачка, добави Петков.

Що за посланик е Митрофанова и защо обижда България и българите?

И допълни, че безопасността на нашия кораб край Мариупол зависи и от руската страна. Според него, безопасността на нашия кораб край Мариупол зависи и от руската страна.

Хибридната авантюра на Митрофанова у нас (видео)

„Когато се взимат такива решения, трябва да се разглежда цялостната картинка”, каза министър-председателят.

Петков обясни защо все още не отзоваваме Митрофанова

Относно заплахата към депутата от ИТН Любимир Каримански, който е и кандидат за шеф на БНБ, Петков коментира следното: “Още снощи МВР е започнало да работи по казуса. Аз лично се обадих на министър Рашков и на Пламен Тончев – на най-високо ниво в ДАНС – и разпоредих, че трябва всичко да направят тези две служби, за да знаем кой е пуснал този есемес”.

ИТН: Мутри заплашиха кандидата ни за шеф на БНБ (видео)

По думите му, е “пълен абсурд” да се каже, че заплахата идва от другия кандидат – Андрей Гюров от “Продължаваме промяната”.

Петков обясни защо все още не отзоваваме Митрофанова (видео)

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ilian.iliev

    08 Април 2022

    На селския пазар са по- сдържани и учтиви.

Покажи всички Скрий

Реакции