<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115635" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев се закл...

Петков: Очаквам Радев да е критичен към нашите действия, но и да говорим с един език навън (видео)

19 Януари 2022
0 619

Петков: Очаквам Радев да е критичен към нашите действия, но и да говорим с един език навън.

„Надявам се той да бъде също толкова критичен към изпълнителната власт – както ние към него, така и той към нас. Надявам се да имаме взаимовръзка и към външния свят да говорим на един език“, обясни още Петков.

ГЕРБ демонстративно напуснаха залата по време на речта на Радев (видео)

Действията на ГЕРБ, които напуснаха залата на НС по време на официалната реч на Радев, Петков определи като „липса на парламентарна култура“.

„Конституцията ще бъде голяма тема в следващите месеци, но не и за това да станем президентска република, а в частта за главния прокурор“, коментира Петков. Той допълни, че неговата задача е да има държава, базирана на институции.

Радев се закле за втори път: Оставам отворен за диалог и за тежки, непопулярни решения (видео)

Кирил Петков коментира и визитата си в Северна Македония. По думите му тя е била огромен успех.

Кирил Петков и Димитър Ковачевски с първи думи след срещата в Скопие

“От една страна, ние подадохме ръка, отивайки там първи. От друга – те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е много по-важна от само късо и дълго име. Тази нота казва, че РСМ няма претенции към териториалната цялост на България. Това е нещо много нормално те да го кажат, но тази нота се е говорила, преговаряло се е и ние само защото направихме нов конструктивен подход, я получихме. Тук трябва да се разбере, че вчера беше огромен успех”, каза Кирил Петков.

Кирил Петков и Димитър Ковачевски с първи думи след срещата в Скопие (видео)

По думите му работни групи ще обсъдят част от историята, в която е имало фашистки режим в цяла Европа и как това е повлияло и на територията на днешна РСМ.

“Повече от това нещо в детайл трябва да се влезе от историческата комисия. Много по-важно от това нещо е, че се обединихме да имаме транспорт – връзка от София до Скопие за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен начин”, каза още Петков.

Петков: Очаквам Радев да е критичен към нашите действия, но и да говорим с един език навън
Стопкадър: bTV

Той отговори и на въпрос дали се е придържал към позицията на КСНС: “Много хора вчера с ревност видяха, че нещо, което ние постигнахме още с първия ход да получим тази първа нота, те не бяха успели да постигнат.”

Петков: Очаквам Радев да е критичен към нашите действия, но и да говорим с един език навън

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции