<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как Митрофан...

Петков определи обвиненията в еднолично решение като “опит за политически маневри” (видео)

29 Юни 2022
0 3865

Премиерът в оставка Кирил Петков определи обвиненията в еднолично решение за изгонването на руските дипломати като опит за политически маневри.

Близо 3 часа депутатите изслушваха него и шефовете на службите за решението за експулсиране на 70 руски дипломати от България.

Петков за изгонените дипломати: Решението не е мое (видео)

Петков определи обвиненията в еднолично решение като &#8220;опит за политически маневри&#8221; (видео)

„По време на изслушването чухме всички служби. Ясно стана, че това е доста дълъг процес, който е започнал през март. Първите доклади са от март, после април, май, юни.. Имахме Съвет по сигурността с всички служби и доста от министрите. В момента не сме в нормална ситуация, войната в Украйна предизвика нова ситуация в целия ЕС, а Русия беше обявила България за вражеска страна“, каза премиерът допълни, че се е изяснило каква е ролята му в решението.

“Много ясно беше докладвано, че аз, като министър-председател, съм оглавявал Съвета за сигурност, но реално отделните доклади, има 3 доклада на ДАНС, има доклад от МВнР, който е свикан на база на междуведомствена група. Има оперативно заседание на Министерски съвет, където това е дискутирано. Има един много дълъг процес, който се е случвал и който завърши с това Министерство на външните работи да направи отзоваването във вчерашния ден”, обясни той.

Кирил Петков отбеляза, че всички са се фокусирали върху големия брой изгонени руски дипломати и служители на посолството.

“А реално руското посолство продължава да има над 40 служители. Това всъщност е голяма бройка в сравнение с много от европейските държави”, добави премиерът.

За решението на БСП

На въпрос дали решението на “БСП за България” да стопира преговорите с “Продължаваме Промяната” няма да торпилира съставянето на нов кабинет, Петков отговори, че винаги утрото е по-мъдро от вечерта. Той не коментира въпроса дали отново ще бъде премиер при съставянето на нов кабинет с първия мандат, който се очаква да бъде връчен на “Продължаваме Промяната”.

Източник: Dir.bg

Петков определи обвиненията в еднолично решение като “опит за политически маневри” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции