<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123592" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Военният кор...

Петков: С Байдън обсъдихме как корупцията може да бъде инструмент на Путин за Балканите (видео)

25 Март 2022
0 776

“Вчера с президента Байдън обсъдихме много важна тема как корупцията може да бъде инструмент на Путин за страните на Балканите”. Това заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел, където се провежда срещата на върха на ЕС.

Българският министър-председател е имал възможност да разговаря с държавния глава на САЩ след края на общата среща.

“Той ми каза: “абсолютно вярвам в това, което казваш”, добави Петков. И допълни, че е дал пример с “Руски поток” или “Турски поток”, “както го знаем в България”.

“Факт е, че три милиарда бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която ние не можем да използваме и явно джиповете на “Аркад”, се намериха в къщи като на госпожа Аранудова”.

Кирил Петков: Викаме нашия посланик от Русия, следва Москва да направи същото (видео)

Кирил Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия с режима на Путин

“Работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и ги работиш през корупцията”, коментира още българският премиер.

Но подчерта, че това не е само в България: “Това е инструмент, който Путин използва на целите Балкани”. “Много е важно да има стабилност на Западните Балкани”, заключи той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции